Help als Particulier

Uw hulp is van groot belang! Wat u kunt doen om Semangat te helpen?

Doneer.
U kunt donateur worden door maandelijks of jaarlijks een bedrag aan onze stichting te schenken. Maar natuurlijk is een eenmalige gift ook van harte welkom.
Een donatie kan via een gift op ons bankrekeningnummer NL92 RBRB 0909 6079 23 van de Regiobank te Maasbree of door hier online te doneren. via allegoededoelen.nl met creditcard, I-deal en diverse andere betaalmethoden. Allegoedoelen.nl is initiatief van het goede doel Stichting Geef Gratis.
Wilt u meer dan € 100 doneren? Dan is het voor ons voordeliger als u dit zelf rechtstreeks overmaakt naar onze bankrekening.
De belastingdienst biedt nu ook de mogelijkheid om rechtstreeks met ons een schenkingsovereenkomst af te sluiten. De zogenaamde periodieke gift. Hiervoor hoeft u vanaf 2014 geen notariële akte te hebben. Uw donatie is volledig aftrekbaar van de belasting als deze voldoet aan de voorwaarden van de Belastingdienst.
Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op voor het opstellen van een schenkingsovereenkomst.

Organiseer een actie.
Wilt u graag zelf de handen uit de mouwen steken? Zet dan een eigen actie op om geld en aandacht voor Semangat te krijgen! Hoe meer hulp, hoe beter. Geïnteresseerd?
Een aantal ideeën op een rij om geld in te zamelen voor onze projecten.
– Iedereen heeft wel oude spullen op zolder of op andere plaatsen staan. Verkoop spullen op een rommelmarkt of organiseer zelf een rommelmarkt samen met uw buurt of vereniging en laat de opbrengsten ten goede komen aan Semangat.
– Een sponsoractie. Doe mee aan een sportief evenement, een sponsorloop, fiets-, wandel- of skeelertocht en haal geld op voor de mensen in Kalibaru!
Heeft u zelf een goed idee hoe u geld wilt inzamelen voor de mensen in Kalibaru of wilt u ons op de hoogte stellen van uw plannen, neem dan met ons contact op.
Doet u een inzamelingsactie voor Semangat? Geef er nog meer bekendheid aan via ons platform op Geef.nl

Vertel het verder.
Helpen vanachter uw computer? Dat kan! Volg Semangat op Facebook of Twitter en deel onze berichten of plaats zelf berichten over Semangat. Vertel uw netwerk over ons werk en de mensen die wij steunen.

Koop en help.
In de Pasar Semangat kunt u allerlei leuke hebbedingetjes kopen die uit Indonesie komen. De opbrengst komt voor 100% ten goede aan de projecten van Semangat.
Veel mensen kopen via internet. Ook dan kun u ons helpen door via sponsorkliks als goed doel Semangat te kiezen. U gaat dan vanzelf door naar de aangesloten bedrijven. Veel grote bedrijven doen hier aan mee o.a. Wehkamp, Booking.com, Bol.com, Mediamarkt, Intertoys, Bart Smit, Blokker, Expedia en KLM. Voor een volledig overzicht kunt u kijken op de website van Sponsorkliks. Via deze link komt u gelijk op de pagina van Semangat terecht.
Wilt u een boek kopen? Ga naar Youbedo, kies voor Stichting Semangat en 10% van uw aankoopprijs gaat naar onze organisatie.

Wat doen wij?
Wij vinden het belangrijk dat mensen een goed gevoel hebben over hun gift, dat sponsoren betrokken zijn en blijven bij onze stichting. Daarom kunnen sponsoren aangeven aan welk project zij geld willen doneren. Zij worden dan ook persoonlijk op de hoogte gehouden van de voortgang van dit project.

Help als bedrijf

Help als bedrijf
Uw hulp is van groot belang! Wat u kunt doen om Semangat te helpen?

Doneer
U kunt donateur worden door maandelijks of jaarlijks een bedrag aan onze stichting te schenken. Natuurlijk is een eenmalige gift ook van harte welkom.
Als bedrijf doneren is fiscaal aantrekkelijk. Meer informatie vindt u op de website van de belastingdienst.

Een donatie kan via een gift op ons bankrekeningnummer NL92 RBRB 0909 6079 23 van de Regiobank te Maasbree of door hier online te doneren. via allegoededoelen.nl met creditcard, I-deal en diverse andere betaalmethoden. Allegoedoelen.nl is initiatief van het goede doel Stichting Geef Gratis.

Wilt u meer dan € 100 doneren? Dan is het voor ons voordeliger als u dit zelf rechtstreeks overmaakt naar onze bankrekening.

Doneer tijd of materialen.
Laat uw personeel ons ondersteunen bij het maken van voorlichtingsmateriaal, het werven van fondsen of het organiseren van een actie. Of help ons door bv het drukwerk voor ons te printen.

Organiseer een actie met uw bedrijf.
– Bestel uw kerstkaarten bij ons. Neem contact op voor de mogelijkheden.
– Sponsordiner en veiling: Organiseer een sponsordiner voor uw relaties en doneer de opbrengst aan van Semangat. Een veiling kan een mooie aanvulling zijn om extra gelden te werven.
– Houdt een speciale verkoopactie waarbij er per verkocht product een bepaald bedrag naar Semangat gaat.
– Organiseer een inzamelingsactie onder uw medewerkers, plaats bijvoorbeeld een spaarpot bij de kassa in het personeelsrestaurant geef uw medewerkers de keuze in plaats van een kerstpakket een donatie te geven ten behoeve van een van de projecten van Semangat.
– Organiseer onder uw medewerkers een sponsorloop, waarvan de opbrengst ten goede komt aan onze projecten.

Vertel het verder.
– Help ons door een artikel over Semangat in uw magazine of personeelsblad te plaatsen.
– Of plaats het logo van Semangat op uw website met een verwijzing naar onze site.
– Vertel uw netwerk over ons werk en de mensen die wij steunen.

Waarom Semangat?
Semangat is een kleine stichting met korte lijnen. Wij koppelen uw gift aan een concreet project. 100% van de ontvangen donaties gaan naar het project.
Door de samenwerking met Semangat toont u zich maatschappelijk betrokken en u geeft tegelijkertijd iemand anders een kans op een goede toekomst of een menswaardig bestaan..

Wat doen wij?
Wij vinden het belangrijk dat sponsors betrokken zijn en blijven bij onze stichting. Wij kunnen een presentatie verzorgen in uw bedrijf zodat u exact weet waar de donatie terecht komt. Uw bedrijf wordt door ons persoonlijk geïnformeerd over de voortgang van het project.

Help als school

Help als school
Wil jij of je klas ons helpen? Bent u leerkracht en wil uw school ons helpen?
We hebben een speciaal project om kinderen in Indonesie naar school te laten gaan: “Help een kind naar school!” Hier bieden we jongeren de mogelijkheid de middelbare school af te ronden. Uitgebreide informatie over dit project, vindt u hier.
Wat kun jij met je klas/school doen om ons te helpen?

ORGANISEER EEN ACTIE MET JE SCHOOL
Voer samen met je klasgenootjes een actie uit. Enkele voorbeelden hiervoor:
– Heitje voor een karweitje
– Sponsorloop
– Verzamelen van statiegeldflessen
– Auto’s wassen
Voor de leerkrachten:
– organiseer een multiculturele dag of knutseldag op school waarna de kinderen zelfgemaakte spullen verkopen en doneer de opbrengst aan ons project.
– Koppel uw 3e wereldproject aan de ons project “Help een kind naar school!”

WAT DOEN WIJ
Als je klas/school actie voert voor Semangat, wat mag je dan van ons verwachten?
– Een gastles over ons project “Help een kind naar school!”. Hierin vertellen wij wat Semangat doet, maar ook hoe de kinderen in Indonesie leven.
– Meedenken over acties die jij, je klas of je school kan starten.
– Wij stellen gratis flyers beschikbaar die je kunt verspreiden.
Jouw klas/school wordt door ons persoonlijk geïnformeerd over de voortgang van het project “Help een kind naar school!”

WAAROM SEMANGAT?
Semangat is een kleine stichting met korte lijnen. Het bedrag dat wij ontvangen wordt voor de volle 100% aan het door jou geadopteerde kind besteed.
Door de samenwerking met Semangat toont uw school zich maatschappelijk betrokken en u geeft tegelijkertijd een kind aan de andere kant van de wereld een kans op een goede toekomst.

Enkele voorbeelden van acties die door scholen voor ons zijn georganiseerd:

Affiche Multiculturele dag