Universitaire opleidingen

Om in aanmerking te komen voor hulp bij een universitaire opleiding hebben we een aantal criteria opgesteld waaraan de student moet voldoen:
• Er zijn geen of onvoldoende financiële middelen om de opleiding zelf te betalen
• De student moet bovengemiddelde cijfers hebben op de middelbare school en de cijferlijst moeten uiteraard voldoende zijn voor toelating tot de opleiding.
• Uit de gesprekken met de student moet duidelijk blijken dat hij/zij erg gemotiveerd is.
• Als er familie is, dan moet deze voor 100% achter de studie staan. In Indonesië trouwen mensen vaak jong en we willen zoveel als mogelijk voorkomen (zeker bij meisjes) dat de studie wordt afgebroken vanwege een huwelijk.
Deze criteria worden vooraf getoetst door onze contactpersoon ter plekke en tijdens ons jaarlijks bezoek hebben we zelf ook nog een gesprek met de kandidaat/kandidate. Daarna wordt besloten of de student in aanmerking komt voor hulp.

Wie helpen wij?
Voor 7 jongeren betalen wij een universitaire opleiding. Hiervoor hebben per student een bedrag gereserveerd dat voldoende is om de opleiding af te ronden.

Help ons helpen!
Wilt u ons helpen door deze studenten te ondersteunen, neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. De contactinformatie vindt u onder het kopje contact in het hoofdmenu.

Dinda Wardani (geboren 7-7-1999)
Dinda is een van de scholieren uit ons project “Help een kind naar school!”. Ze is in mei 2017 geslaagd aan de SMK en gaat in het najaar een HBO-opleiding voor verpleegkundige volgen in Kalibaru

Dinda (2017)

Iis Indrawati (geboren 12 juli 1996)
Iis studeert sinds augustus 2015 economie aan de universiteit van Jember. Haar ouders zijn eenvoudige boeren dien niet voldoende inkomen hebben om hun dochter te laten studeren.

Iis neemt sinds augustus deel aan ons studieproject

Elmi Taufik (geboren 28-06-1996) komt uit Kalibaru. Haar ouders leven nog en ze heeft een oudere broer, Ibnu, en een klein zusje Dindah. De vader van Elmi heeft geen vast werk en dus ook geen vast inkomen. Hij is vroeger langdurig ziek geweest en heeft als gevolg daarvan nog vaak last van hoofdpijn. Ook moeder heeft ook geen werk.
Elmi studeert sinds juni 2014 rechten aan de universiteit in Jember.

elmi

Heny (geboren 15-05-1992) is wees. Haar moeder is jaren geleden naar Maleisië vertrokken en heeft Heny en haar jongere zusje bij hun vader achter gelaten. Heny heeft geen contact met haar moeder. Haar vader is enkele jaren geleden overleden. Door de week woont ze op kamers vlak bij de universiteit. In het weekend woont ze samen met haar zusje bij familie.
Heny studeert sinds 2011 tropische landbouw aan de universiteit van Jember.

heny

Zainal Abidin (geboren 7-12-1994) komt uit Kalibaru Manis. Hij woont samen met zijn vader en broer in een armoedig huisje. De moeder is overleden toen Zainal nog naar de lagere school ging. Zijn vader en zijn 23 jarige broer werken in een triplexfabriek.
Sinds april 2013 woont hij in Jember op kamers en volgt een ICT-opleiding aan de universiteit. Die studie duurt 4 jaar.

zainal

Ayu Ratnasari is het zusje van Heny. Zij studeert sinds juni 2014 rechten aan de universiteit in Jember.

ayu

Grace Vitaloka heeft 1 oudere broer. Haar ouders zijn gescheiden en haar moeder leeft in Kalibaru.
Grace volgt sinds juni 2014 de artsenopleiding aan de universiteit van Sengigi, Lombok

Grace

Afgeronde universitaire opleidingen
Ibnu en Puspa hebben allebei hun universitaire opleiding in 2014 afgerond.

Ibnu werkt nu bij een notaris in Jember. Dit is een combinatie van werk en soort stage na de universiteit die in totaal 2 jaar duurt.
ibnu

Puspa is haar eigen dokterspraktijk begonnen, een dagdeel werkt ze in Glenmore, het andere op de kliniek in Garahan.
puspa