Onze scholieren

Abigail (geboren 07-09-2008)
Abigail kennen we al meerdere jaren. Haar moeder is overleden in 2019 en zorgde voor het gezinsinkomen. De vader werkt af en toe maar zorgt niet goed voor zijn dochter. We ondersteunen Abigail daarom in de kosten van haar levensonderhoud en betalen voor haar de kosten van school. Abigail gaat naar de SMP.

Jessica (geboren 08-09-2008)
Jessica woont samen met haar vader in Kalibaru. Haar moeder was verloskundige en is in 2019 gestorven. Vader is freelance gids. Sinds het overlijden van de moeder is er geen vast gezinsinkomen meer.  Jessica gaat naar de SMP.

Fatir (geboren 12-06-2008)
Fatir woont bij zijn oom. De vader is in 2018 overleden. De moeder van Fatir is uit Indonesie vertrokken en is naar Hongkong of Singapore vertrokken. Ze heeft geen contact meer met haar zoon. Fatir gaat naar de SMP.

Doni (geboren 13-12-2006)
In 2019 hebben we Doni in ons programma opgenomen. Doni is een jonger broertje van Dinda. 
De vader werkt in de triplexfabriek, moeder verdient af en toe wat bij met het doen van hotelwas. Vader verdient 600.000 rupiah per maand (ca 50 Euro). Dat is niet voldoende om van te leven en ook nog schoolgeld, schooluniformen, boeken e.d. van te betalen. Doni woont in Kalibaru Manis.  Doni gaat naar de SMK.

Deto (geboren 28-12-2006)
Deto woont in Kalibaru Manis, samen met zijn ouders en twee oudere zusjes. De ouders hebben te weinig geld om de school te betalen. De vader is monteur maar heeft geen vast werk. Het gezin verdient een heel bescheiden inkomen. Deto gaat naar de SMK.

Yesa Febi Susanti (geboren 07-10-2004)
Yesa gaat naar de SMK en is het jongere zusje van Yuli.

Dini Aprelia (geboren 19 april 2005)
Ze is het dochtertje van een van onze contactpersonen: Pai. Hij werkt in de lobby van een plaatselijk hotel, haar moeder heeft geen werk. Dini heeft ook nog een oudere broer Dedi. Hij is gestopt met school, omdat hij er geen zin meer in had en werkt nu in de triplexfabriek. Dini gaat naar de SMA.

Deze scholieren hebben de middelbare school afgerond.

Novita Naysila (geboren 16-11-2000)
Novita gaat vanaf april 2017 naar SMA (voortgezet onderwijs). Haar ouders zijn gescheiden en Novita woont bij haar moeder. Met vader hebben ze geen contact. Er zijn geen andere kinderen in het gezin. Haar moeder werkt als hulp in de huishouding en verdient ongeveer 27,50 euro per maand. 
Novita woont in Jember. Novita heeft de SMA in 2018 afgerond en gestart met een opleiding rechten aan de universiteit van Jember

Yusril
Yusril is de oudste uit een gezin van 3 kinderen en heeft de SMK gevolgd. In 2019 heeft hij de SMK afgerond. 

Edo Ramadhani (geboren 8 december 2001)

Zijn volledige naam is Wayan Edo Grexgor Ramadhani, maar iedereen noemt hem Edo. Edo is op Bali geboren. Hij gaat nu naar de SMK. Hij heeft samen met zijn ouders op Bali gewoond tot het overlijden van zijn ouders. Die zijn op 6 juni 2004 door een ongeluk met hun brommer allebei overleden. Edo is daarna bij zijn oma in Genteng gaan wonen (20 km van Kalibaru). Een oom heeft in het begin voor financiële ondersteuning gezorgd, maar sinds hij geen vast werk meer heeft lukt dat niet meer. Oma heeft ook nauwelijks inkomen, daarom hebben wij besloten om Edo te helpen. Edo heeft in 2019 de SMK afgerond,

Dinda Wardani (geboren 7-7-1999)
Dinda heeft 2 jongere broertjes. Haar vader werkt in de triplexfabriek, moeder verdient af en toe wat bij met het doen van hotelwas. Vader verdient 500.000 rupiah per maand (ca 40 Euro). Dat is niet voldoende om van te leven en ook nog schoolgeld, schooluniformen, boeken e.d. van te betalen. Dinda woont in Kalibaru Manis. Dinda is in mei 2017 geslaagd voor de SMK en volgt nu een HBO-opleiding voor verpleegkundige.

Novia Linda (geboren 4 november 1999)
Novia woont in Kalibaru Manis en gaat naar de SMK. Novia woont samen met haar vader. Haar moeder heeft, samen met het kleine zusje van Novia, in 2013 het gezin verlaten. Ook de vader van Novia werkt in 3-ploegendienst in de triplexfabriek en verdient 500.000 rupiah per maand (ca 40 Euro). Ook Novia zit intern op school en komt een of twee keer per maand naar huis. Haar droom is dokter worden. Novia is in mei 2017 geslaagd voor de SMK. Omdat ze niet in de buurt van Kalibaru naar school gaat,is het niet mogelijk om haar nog langer in ons project te houden.

Yuli Naswati is 17 jaar
Yuli heeft inmiddels de middelbare school afgerond (april 2018). Yuli woont in Kalibaru Manis, samen met haar ouders en haar jongere zusje en broertje. De ouders hebben te weinig geld om de school te betalen. Het oudere zusje van Yuli is door geldgebrek met school gestopt na de SMP en is op haar 16e getrouwd. Erg jammer omdat ze wel goed kon leren. De vader van Yuli is eigenlijk monteur maar heeft vaak geen werk. Het gezin verdient een heel bescheiden inkomen. Yuli is in gestart september 2018 met de opleiding voor verpleegkundige en heeft als hobby traditioneel dansen.

Lees het persbericht (Let op! Het is een Word document) over Yuli en neem een kijkje in haar dagelijks leven.