Onze scholieren

Yusril
Yusril is de oudste uit een gezin van 3 kinderen en gaat naar de SMK.

Yusril ondersteunen we nu ook

Yesa Febi Susanti (geboren 07-10-2004)
Yesa gaat naar de SMK en is het jongere zusje van Yuli.

Tina
Tina is 16 jaar en gaat naar de 3e klas SMK.
Tina woont op de plantage van mevrouw Harnik omdat haar ouders niet meer in staat zijn om voor Tina te zorgen. Haar vader is dement en haar moeder woont bij familie omdat ze vanwege ziekte voortdurend hulp nodig heeft.
Als Tina klaar is met de middelbare school wil ze graag lerares worden.

Dini Aprelia (geboren 19 april 2005)
Ze is het dochtertje van een van onze contactpersonen: Pai. Hij werkt in de lobby van een plaatselijk hotel, haar moeder heeft geen werk. Dini heeft ook nog een oudere broer Dedi. Hij is gestopt met school, omdat hij er geen zin meer in had en werkt nu in de triplexfabriek. Dini gaat naar de SMP.

dini

Edo Ramadhani (geboren 8 december 2001)
Zijn volledige naam is Wayan Edo Grexgor Ramadhani, maar iedereen noemt hem Edo. Edo is op Bali geboren. Hij gaat nu naar de SMK. Hij heeft samen met zijn ouders op Bali gewoond tot het overlijden van zijn ouders. Die zijn op 6 juni 2004 door een ongeluk met hun brommer allebei overleden. Edo is daarna bij zijn oma in Genteng gaan wonen (20 km van Kalibaru). Een oom heeft in het begin voor financiƫle ondersteuning gezorgd, maar sinds hij geen vast werk meer heeft lukt dat niet meer. Oma heeft ook nauwelijks inkomen, daarom hebben wij besloten om Edo te helpen.

Novita Naysila (geboren 16-11-2000)
Novita gaat vanaf april 2017 naar SMA (voortgezet onderwijs). Haar ouders zijn gescheiden en Novita woont bij haar moeder. Met vader hebben ze geen contact. Er zijn geen andere kinderen in het gezin. Haar moeder werkt als hulp in de huishouding en verdient ongeveer 27,50 euro per maand. Novita heeft als hobby volleybal en wil later vroedvrouw of verpleegkundige worden.
Novita woont in Jember.

Deze scholieren hebben de middelbare school afgerond.

Dinda Wardani (geboren 7-7-1999)
Dinda heeft 2 jongere broertjes. Haar vader werkt in de triplexfabriek, moeder verdient af en toe wat bij met het doen van hotelwas. Vader verdient 500.000 rupiah per maand (ca 40 Euro). Dat is niet voldoende om van te leven en ook nog schoolgeld, schooluniformen, boeken e.d. van te betalen. Dinda woont in Kalibaru Manis. Dinda is in mei 2017 geslaagd voor de SMK en volgt nu een HBO-opleiding voor verpleegkundige.

Dinda

Novia Linda (geboren 4 november 1999)
Novia woont in Kalibaru Manis en gaat naar de SMK. Novia woont samen met haar vader. Haar moeder heeft, samen met het kleine zusje van Novia, in 2013 het gezin verlaten. Ook de vader van Novia werkt in 3-ploegendienst in de triplexfabriek en verdient 500.000 rupiah per maand (ca 40 Euro). Ook Novia zit intern op school en komt een of twee keer per maand naar huis. Haar droom is dokter worden. Novia is in mei 2017 geslaagd voor de SMK. Omdat ze niet in de buurt van Kalibaru naar school gaat,is het niet mogelijk om haar nog langer in ons project te houden.

novia1

Yuli Naswati is 17 jaar
Yuli heeft inmiddels de middelbare school afgerond (april 2018). Yuli woont in Kalibaru Manis, samen met haar ouders en haar jongere zusje en broertje. De ouders hebben te weinig geld om de school te betalen. Het oudere zusje van Yuli is door geldgebrek met school gestopt na de SMP en is op haar 16e getrouwd. Erg jammer omdat ze wel goed kon leren. De vader van Yuli is eigenlijk monteur maar heeft vaak geen werk. Het gezin verdient een heel bescheiden inkomen. Yuli is in gestart september 2018 met de opleiding voor verpleegkundige en heeft als hobby traditioneel dansen.

Lees het persbericht (Let op! Het is een Word document) over Yuli en neem een kijkje in haar dagelijks leven.

yuli