Koming
Koming is een Balinese vrouw. Ze is getrouwd met Fuji, die uit Jember (Oost-Java) komt. Hij werkt als chauffeur, zij werkt in een beautysalon. Samen hebben ze 2 kinderen: zoon Farel en dochtertje Naura. In het verleden heeft Koming een miskraam en een dood geboren kindje gehad. Om die reden kon ze ook niet thuis bevallen en heeft haar bevalling 3 miljoen Rupiah (250 Euro) gekost, een vermogen voor een Balinees gezin. Het gevolg is dat ze hiervoor geld hebben moeten lenen. In 2010 hebben we het geld voor die lening betaald omdat ze anders jaren bezig waren met de aflossing er van.

Begin 2011 is Koming erg ziek geweest en heeft een aantal dagen in het ziekenhuis gelegen met heel hoge koorts als gevolg van dengue (knokkelkoorts). Ook de kosten voor het ziekenhuis zijn door ons betaald. Het leven op Bali wordt steeds duurder en het gezin kan nauwelijks het hoofd boven water houden ondanks het feit dat ze allebei werken. Een voorbeeld: de huur is per 1 november 2011 met 1/3 deel verhoogd van 600.000 Rupiah naar 800.000 Rupiah per maand en dat voor een ruimte van ongeveer 4 x 3 meter. Vanaf 2011 helpen we het gezin structureel met een bijdrage in de voeding van de kinderen.

Farida
Farida woont samen met haar man en haar 2 kinderen in Kalibaru. Het gezin ontvangt van ons maandelijks een kleine bijdrage in de kosten gezonde voeding voor hun kinderen.