In het gehucht Krikilan, nabij het dorpje Kalibaru, ligt plantage de Grote tuin (Kebun Besar). Deze plantage is gesticht door de Nederlander Meijer Wielandt, de grootvader van de huidige eigenaresse mevrouw Harnik. Mevrouw Harnik is een van onze contactpersonen in Kalibaru.

Op de plantage worden rijst, koffie en palmbomen verbouwd. Speciaal voor toeristen is er een kruidentuin, waar onder meer vanille, gember, peper, kaneel, foelie en nootmuskaat worden gekweekt. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen over de plantage, de kruidentuin en de sawa’s (rijstvelden). Na de rondleiding wordt men verwend met koffie, thee en enkele lekkere hapjes. Ook kunnen bezoekers genieten van voorstellingen door de kinderen.

Op de plantage was in het verleden een weeshuis en er woonden ook kinderen waarvan de ouders niet in staat waren om voor hen te zorgen.
Nu is de situatie anders. De kinderen worden ondergebracht in gezinnen in de directe omgeving van de plantage: een vervangende gezinssituatie. Verder leven in aparte huizen op de plantage nog enkele alleenstaande vrouwen met hun kinderen.
De moeders verdienen een klein inkomen door te helpen tijdens de voorstellingen van de kinderen of door te assisteren bij de rondleidingen op de plantage.
De gezinnen die een kind een huis hebben en arme gezinnen worden ondersteund in de kosten voor onderwijs. Het onderwijs is gratis, maar voor de verplichte uniformen (3 verschillende), pen en papier en andere benodigdheden moet betaald worden.