Projecten Kliniek Garahan (2022)

de kliniek

Eind 2021 zijn er door de overheid en BPJS (Indonesische zorgverzekering) op meerdere onderdelen aanvullende eisen gesteld als gevolg van de pandemie.
Door de coronaperiode heeft de kliniek geen reserves op kunnen bouwen. Alle inkomsten zijn besteed aan salarissen van personeel (45 medewerkers) en onderhoud van het pand. Hierdoor ontbreken de financiële middelen voor het uitvoeren van deze noodzakelijke aanpassingen.

Een gedeelte van het bestuur van Semangat is op bezoek geweest in december 2021 t/m april 2022. In die periode hebben we uitvoerig besproken wat  er nodig is voor het voortbestaan van de kliniek en op basis van deze gesprekken is er door  onze lokale partner Yayasan Semangat Mulia een projectaanvraag ingediend.
Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in 2 projecten:

Project Bouw en inrichting isolatiekamers
Sinds 2021 zijn er vanuit de overheid aanvullende eisen gesteld aan verpleging van patiënten met zeer besmettelijke ziektes (bijvoorbeeld longtuberculose, buiktyfus, paratyfus, difterie en Covid). Deze mogen niet meer in op de afdeling met reguliere verpleegkamers worden verzorgd, maar moeten in een afgescheiden afdeling worden verzorgd die uitsluitend hiervoor dient. 
Het project is gestart in februari 2023 en afgerond in juni 2023.

 Bekijk hier het volledige projectvoorstel

 Bekijk hier het eindverslag

Project Noodzakelijke aanpassingen kliniek  
Eind 2021 zijn er vanuit de overheid aanvullende eisen gesteld op een aantal  onderdelen:
•             speciale aandacht voor moeder en kind zorg
•             het minimaliseren van besmettingsgevaar bij pandemieën.
Ook de BPJS stelt nieuwe eisen aan de aanwezigheid van apparatuur in de kliniek.. BPJS-verzekerden kunnen zich als patiënt in laten schrijven bij de kliniek en deze ontvangt hiervoor, naast de eventuele behandelkosten, een vaste vergoeding per maand.
Het gevolg is dat er noodzakelijke apparatuur gekocht moet worden en dat er een kleine aanpassing aan de inrichting van het gebouw  plaats moet vinden om aan voorgenoemde aanvullende eisen te voldoen.
Het project is gestart in november 2022 en afgerond in april 2023

Bekijk hier het volledige projectvoorstel

Bekijk hier het eindverslag