Ouderenzorg

We willen er voor zorgen dat het oudere deel van de bevolking in Kalibaru dagelijks voldoende voedsel heeft. In Indonesie bestaat geen AOW of een andere sociale voorziening voor ouderen. Ouderen die geen inkomen hebben zijn financieel volledig afhankelijk van hun kinderen. Het project beperkt zich daarom tot oudere mensen zonder inkomen, die geen kinderen hebben of waarvan de kinderen niet in staat zijn om voor de ouders te zorgen. Voor 1 persoon is er ongeveer 25 Euro per maand nodig voor de eerste basisbehoeften m.b.t. maaltijden. Momenteel hebben we drie ouderen geadopteerd.
Oma Rika en haar man waren de eerste ouderen die we in 2008 opgenomen hebben in ons project. Opa is in april 2010 op 82 jarige leeftijd overleden. Oma Rika woont nog steeds in Kalibaru. In 2008 zijn we ook in contact gekomen met opa Matlani en besloten dat we hem in ons project opnemen. Opa Matlani is op 29 januari 2016 overleden aan een herseninfarct. In oktober 2010 hebben we het ouderenproject uitgebreid met 2 dames: mevrouw Misri en haar dochter mevrouw Sutiani. Mevrouw Misri is in 2012 op 84-jarige leeftijd overleden. Mevrouw Sutiani woont in Puger, een klein vissersdorpje 50 kilometer van Kalibaru.
In 2021 hebben we met pijn in ons hart, en in overleg met de haar donatuers, besloten om de hulp aan oma Rika te beeindigen. Onze maandelijkse bijdrage werd niet door oma zelf gebruikt, maar ze gaf het geld iedere maand aan een van haar kleinkinderen.