Universitaire opleidingen

Om in aanmerking te komen voor hulp bij een universitaire opleiding hebben we een aantal criteria opgesteld waaraan de student moet voldoen:
• Er zijn geen of onvoldoende financiële middelen om de opleiding zelf te betalen
• De student moet bovengemiddelde cijfers hebben op de middelbare school en de cijferlijst moeten uiteraard voldoende zijn voor toelating tot de opleiding.
• Uit de gesprekken met de student moet duidelijk blijken dat hij/zij erg gemotiveerd is.
• Als er familie is, dan moet deze voor 100% achter de studie staan. In Indonesië trouwen mensen vaak jong en we willen zoveel als mogelijk voorkomen (zeker bij meisjes) dat de studie wordt afgebroken vanwege een huwelijk.
Deze criteria worden vooraf getoetst door onze contactpersoon ter plekke en tijdens ons jaarlijks bezoek hebben we zelf ook nog een gesprek met de kandidaat/kandidate. Daarna wordt besloten of de student in aanmerking komt voor hulp.

Wie helpen wij?
Voor 4 jongeren betalen wij een universitaire opleiding. Hiervoor hebben we per student een bedrag gereserveerd dat voldoende is om de opleiding af te ronden.

Help ons helpen!
Wilt u ons helpen door deze studenten te ondersteunen, neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. De contactinformatie vindt u onder het kopje contact in het hoofdmenu.

Dit zijn onze studenten:

Anise
We volgen Anise al een aantal jaren. In april is ze geslaagd voor de SMA en sinds juni 2022 studeert ze  farmacie aan de universiteit in Jember.

Anise

Vivin (19-09-2002)
Vivin heeft de SMK afgerond en volgt sinds juni 2019 de HBO-opleiding voor verpleegkundige in Kalibaru.

Vivin

Novita Naysila (geboren 16-11-2000)
Novita is een van de scholieren uit ons project “Help een kind naar school!”. Ze is in mei 2019 geslaagd aan de SMA en medio  2019 gestart met een opleiding rechten aan de universiteit van Jember.

Novita

Zakiyyah Nabilah (geboren 31-01-2003)
Zakkiyah heeft in 2021 de SMA afgerond en studeert sinds die tijd chemie aan de universiteit in Jember.

Zakiyyah

 

 

Afgeronde universitaire opleidingen

Yuli Naswati
Yuli heeft in april 2018 de middelbare school afgerond en is in september 2018 gestart met de HBO-opleiding voor verpleegkundige in Kalibaru. In 2021 heeft ze deze opleiding afgerond.
Ook Yuli is een van de scholieren uit ons project “Help een kind naar school!”.

Dinda Wardani (geboren 7-7-1999)
Dinda is een van de scholieren uit ons project “Help een kind naar school!”. Ze is in mei 2017 geslaagd aan de SMK en in het najaar van 2017 gestart met de HBO-opleiding voor verpleegkundige in Kalibaru. Deze heeft ze in 2020 afgerond.

Dinda (2017)

Ayu Ratnasari is het zusje van Heny. Zij heeft haar studie rechten in 2020 afgerond

ayu

Grace Vitaloka heeft de artsenopleiding aan de universiteit van Sengigi, Lombok. In 2018 is ze geslaagd voor het theoretisch gedeelte en ze is nu bezig met 2 stage-jaren.

Grace

Iis Indrawati (geboren 12 juli 1996)
Iis heeft economie aan de universiteit van Jember gestudeerd en haar studie in 2019 afgerond. .

Iis neemt sinds augustus deel aan ons studieproject

Elmi Taufik (geboren 28-06-1996) komt uit Kalibaru. Haar ouders leven nog en ze heeft een oudere broer, Ibnu, en een klein zusje Dinda. De vader van Elmi heeft geen vast werk en dus ook geen vast inkomen. Hij is vroeger langdurig ziek geweest en heeft als gevolg daarvan nog vaak last van hoofdpijn. Moeder heeft ook geen werk.
Elmi heeft haar studie rechten aan de universiteit in Jember in 2019 afgerond.

elmi

Heny en Zainal zijn in 2017 afgestudeerd.

Heny (geboren 15-05-1992) is in 2017 afgestudeerd als ingenieur tropische landbouw aan de universiteit van Jember.

heny

Zainal Abidin (geboren 7-12-1994) komt uit Kalibaru Manis. Hij heeft in 2017 de ICT-opleiding aan de universiteit afgerond.

zainal

Ibnu en Puspa hebben allebei hun universitaire opleiding in 2014 afgerond.

Ibnu heeft sinds 2017 een eigen kantoor en werkt daarlangs ook nog bij een notaris in Jember.

ibnu

Puspa is haar eigen dokterspraktijk begonnen, een dagdeel werkt ze in Glenmore, het andere op de kliniek in Garahan.
puspa